منتديات الاصدقاء
اهلا يا صديقنا العزيز لو عايز تتفضل تدخل اتفضل ولو عايز تسجل وتنضم لاسرتنا الكريمة اهلا بيك ولو عايز تبص بصة اتفضل وشكرااااااااااااا

الادارة
منتديات الاصدقاء
اهلا يا صديقنا العزيز لو عايز تتفضل تدخل اتفضل ولو عايز تسجل وتنضم لاسرتنا الكريمة اهلا بيك ولو عايز تبص بصة اتفضل وشكرااااااااااااا

الادارة
منتديات الاصدقاء
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات الاصدقاء


 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصوردخولالتسجيل
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
زعيمة الاهلاوية
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
حبك محلل
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
الحنون
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
محمد صقر
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
$$المدمر$$
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
ابن العراق
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
اسما
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
teto
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
يوجين
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
محبة الرسول
اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_rcapاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Voting_barاكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Vote_lcap 
مواضيع مماثلة
    بحـث
     
     

    نتائج البحث
     
    Rechercher بحث متقدم
    المواضيع الأخيرة
    » الحياه و الفراق
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالجمعة يوليو 08, 2011 2:43 pm من طرف يوجين

    » لعبة المليون رد**
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 4:01 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    » 5 حنون 10 مجنون 15ملاك 20سباك
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 4:01 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    » غير حرف واطلع بكلمة
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 4:00 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    » لعبة الخطووط الجويه للمنتدى..
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 4:00 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    » منـــ 1 للـــــ 7 وأطلب من اي عضو يحط اسمك بتوقيعه
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 3:59 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    » تخيلو لو كنا في بيت وااااحد..شوبيصير..!!!!!...
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 3:59 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    » لعبة النذااله..ونآأإسه..
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 3:58 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    » ماذا تقول للشخص اللي في بالك هلا....
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت مارس 26, 2011 3:57 am من طرف زعيمة الاهلاوية

    منتدى

     

     اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة

    اذهب الى الأسفل 
    2 مشترك
    كاتب الموضوعرسالة
    زعيمة الاهلاوية
    *§·!¦[♥منشأة المنتدى♥المديرة العامة♥]¦!.§*
    *§·!¦[♥منشأة المنتدى♥المديرة العامة♥]¦!.§*
    زعيمة الاهلاوية


    انثى عدد المساهمات : 1411
    تاريخ التسجيل : 25/12/2009
    العمر : 31
    المزاج : رايقة

    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Empty
    مُساهمةموضوع: اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة   اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالخميس يناير 28, 2010 9:36 am

    عليكم ورحمة الله وبركاته
    اليوم جبتلكم بعض الطبخات يارب تعجبكم


    بسم
    الله الرحمن الرحيم
    السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
    الصلاة والسلام
    على أشرف الأنبياء والمرسلين سيدنا محمد وعلى آله وصحبه أجمعين
    ونبدا
    اليوم مع مجموعة كبيرة من اشهر واحلى اكلات المصرية
    الفتة بالخل
    والثوووووم
    المقادير علي حسب عدد الافراد الذي يتفضلوا علي الغذاء لحم
    بالعظم ارز عيش (خبر محمص بالفرن)
    صلصه طماطم 1 حبه طماطم 2فص ثوم مدقوق
    ناعم 1 ملعقه خل 2 بصل 2ملعقه سمنه
    الطريقه نضع اللحم في حله علي النار
    مع حب الهيل وبصله صغيره ورشه فلفل اسود وتترك علي النار حتي النضج
    ثم
    نقوم بتسويه الارز الابيض ثم في حله اخري نقطع البصل قطع صغيره ونحمر في
    السمن ونقشر حبه الطماطم ونضيفها
    الي البصل ونحمره شويه مع بعض تم نضيف
    اليهم علبه الصلصه ونتركها تتسبك علي النار ثم ناخذ شويه في حله صغيره
    من
    الصلصه بعد النضج ونضيف اليهم مقدار 3 اكواب من الشوربه بتاعه اللحم بعد
    ان تكون استوت وضبط الملح والتوابل
    عليها حسب الرغبه


    ثم نقطع
    الخبز بعد ان نكون حمصنه فب الفرن واصبح لونه ذهبيا
    اخضري طبق غويط او
    صنيه باير** علي حسب ما تحبي تقدمي الفته
    ضعي الخبر في الصنبه اوالطبق
    الكبير وصبي عليهم الصلصه المضاف اليها الشوربه ثم ضعي طبقه من الارز
    الابيض ثم
    ضعي طبقه من الصلصه المسبكه علي وجه الارز ثم قومي بتشويح
    اللحمه تشويحه خفيفه ( تحمير خفيف ممكن في نفس
    الحله التي تمت عمليه
    تسوبه اللحمه فيه بدون ان تضيف اي ماده دهنيه فقد ضيفي فلفل اسود ناعم وملح
    حسب الرغبه ثم
    قومي بتوزيع اللحمه في الصنبه واسكوبي باقي الصلصه
    المسبكه ثم في مقلي ضغيره قومي نتحمير الثوم وعند ما
    يحمر ضيفي اليه
    ملعقه الخل ثم ضيفي اليها شويه من الشوربه او الصلصه مقدار 3 ملاعق ثم
    ضفيهم الي الصنيه علي الوجه
    مع مراعاه ان تقومي بتوزيعهم علي كل الصنيه
    توكل
    ساخن
    محشى البطاطس باللحمه المفرومه
    المقادير
    كيلو من البطاطس
    المتوسطه الحجم ياليت تكون مستطيله شوى
    نصف كيلو لحم مفروم
    2 بصله
    مفرومه
    2 فص ثوم
    2 ملعقه صلصه طماطم
    حبتين طماطم مقطعه مكعبات
    صغيره
    ملح فلفل اسود بهارات شطه
    الطريقه
    نبدء بتقشير البطاطس
    وحفرها بحيت نترك الجوانب بسمك 2 سم ثم نقلى البطاطس فى زيت حتى يصير لونها
    ذهبى فاتح
    يعنى ما نتركها تستوى بس تدبل من الزيت ونضعها على فوط مطبخ
    فى
    اناء اخر نضع البصل المفروم يتشوح ونجركه حتى يصبح شفاف (الى تحب تضيف
    ملعقتين زيت براحتها ) اناافضل
    الطبخ بدون دهون لات اللحم فيه ما يكفى
    من الدهون
    ثم نضيف الثوم المفروم وبعده اللحم ونحرك مع اضافه البهارات
    والفلفل والملح
    نغطى اللحم حتى يتشرب من السؤائل الى يفرزه اللحم
    ثم
    اضيف اليه مكعبات الطماطم مع الصلصه والشطه ونتركها تستوى 10 دقايق حتى تجف
    كل السوائل من اللحمه
    بعدها نحشى حبات البطاطس بخليط اللحم المفروم
    ونتركها
    جانبا
    فى صنيه الفرن نضع ملعقتين زيت + بصله جوانج تتشوح ثم نضيف اليها
    قلب البطاطس تتقلب شوى ثم نضع لها الملح
    ونرص فوقها حبات البطاطس
    المحشيه وندخلها ربع ساعه الفرن وتقدم مع رز ابيض
    المكرونه بالبشاميل
    المقادير


    كيس
    مكرونه اقلام - نصف كيلو لحم معصج مع بصله صغيره وملعقة صلصه - كيلوونصف
    لبن 3ملاعق دقيق
    3ملاعق سمن 2بيضه ملح فلفل بهار
    الطريقه
    تسلق
    المكرونه فى ماء كثير مع وضع ملح وملعقه زيت مهما كانت المكرونه جيده لازم
    الزيت علشان متعجنش
    بعد ما تستوى تصفى فى المصفى وتغسل بالماء البارد
    نعمل
    البشاميل
    نسخن السمن ويوضع فيه الدقيق ويحمر على شرط الا يتغير لونه
    يوضع اللبن ويقلب وطبعا نضبط الملح ونقلب الى ان
    تصبح كريميه الملمس اول
    ما يبرد نضع البيض والفلفل ونقلب
    ندهن الصنيه بالسمن ونضع طبقه بشاميل
    ثم طبقه مكرونه ثم العصاج ثم باقى المكرونه ثم البشاميل
    نضعها فى فرن
    متوسط الحراره وتترك الى ان تحمر وتنضج
    وتقدم ساخنة
    ارز باللبن
    ارز
    باللبن
    [/4 كيلو من الارز المصرى <<<<< حوالى كوب ونص
    ارز
    كيلووووو من اللبن الحليب
    3كوب من السكر او حسب رغبتك فى درجه
    الحلى
    3ملاعق كبيره حليب بودر
    علبه قشطه بوك او اى نوع جاهزه
    معلقه
    فانليا
    الطرييييييييييييييييييييقه:
    فى وعاء على النار نضع 5 اكواب
    من الماء ولما يبدا الماء بالغليان نضيف اليه الارز المغسول ونتركه على نار
    خفيفه لحد
    ما يوصل الارز الى الاستواء مع الاحتفاظ بكميه من الماء فيه
    بعدها
    نضيف السكر للارز ونتركه حوالى خمس دقائق ثم نضيف بعدها كميه الحليب ونحرك
    ونتركه حتى يغلى الارز
    والحليب ويصبح قوامه غليظ شويه
    الحين اصبح
    الارز جاهز تقريبا اخر مرحله هى انك تذوبى الحليب البودره فى معلقه حليب
    سائل او ماء ونضيفه الى الارز
    ونحرك بعدها نضع على الارز علبه القشطه
    نحرك ثم نضع الفانلياوخمس دقائق ننرفعه من النار جربوا طعم الحليب البودره
    مع
    القشطه وقولو الى رايكم ونغرف فى اطباق التقديم
    التزين :
    على راحتك
    اما م**رات او جوز هند او فواكه مجففه او قشطه حليب مع ملعقه عسل نحل او
    سلطه فواكه على الوجه او الايس كريم
    كلهااختيارات
    طاجن البامية
    باالحم الضانى
    /اتنين ك بامية رومى اوى بلدى او كيس بامية مجمدة
    4
    حبات طماطم فى الخلاط
    3 ملاعق صغيرة ملح
    فلفل اسود
    ثوم
    بصلة
    مفرومة
    زبدة 3ملعقة كبيرة
    لحم ضانى او كندوز
    الطريقة
    يحمر
    البصلة فى الزبدة الى ان تصبح بيضاء ثم يضاف اليها اللحم الى ان يتغير لونه
    ىدون ان يحمر
    ثم تضاف الطماطم المصفاة وكل شوية تضعى ماء ساخن الى ان
    يتم نضج اللحم
    بعد ذلك نضع البامية والملح الى ان تنضج ثم نهرس 3 فصوص
    ثوم ونضع عليهم الفلفل الاسود
    ونضعها على البامية وبعد 3 دقائق نغلق
    النار
    على فكرة اللى حاتعمل الطريقة دى حاتدعيلى لانها بتخلى البامية
    تجنن
    وانا كمان مع الطماطم بحط قرن فلفل اخضر حار عشان تكون حامية
    قـــالب
    المعكـــــــــرونة بالجــــــلاش
    المقادير :
    مقدار من المعكرونة
    على الطريقة الفرنسية / أو أى نوع معكرونة متبقى عندك /
    3 ملاعق سمن / ¼
    ك جلاش
    الطريقة :
    ·يسيح السمن .
    ·يدهن قالب كيك مستطيل ( سادة )
    أو صينية مستديرة بملعقة سمن تقريبا .
    ·تفرد ورقات الجلاش فى القالب
    بحيث تغطى القاع و الجوانب و يترك جزء منها لتغطية السطح .
    ·تدهن ورق
    الجلاش يقليل من السمن .
    ·توضع المعكرونة فوق الجلاش ثم يطوى باقى
    الجلاش و يغطى السطح جيدا و يصب باقى السمن على السطح و يدهن
    جيدا
    ·يدخل
    القالب فى فرن حار حتى يحمر الجلاش , يخرج من الفرن و يترك حتى تهدأ
    الحرارة و يقلب على طبق التقديم و
    يجمل بشرائح الخيار و الجزرالمبشور و
    يقدم ...
    الكشري المصري
    المقادير:
    1كوب عدس اسمر/ 1كوب أرز مصرى/
    4بصلات مقطعة حلقات/ 3حبات طماطم
    ملعقة صلصة/ معكرونة مسلوقة/ ثوم
    مفروم/ ثلث فنجان خل أبيض-فلفل حار أو رومى/ حمص مسلوق
    الطريقة:
    طريقة
    الكشرى :
    يسلق العدس نصف سليق
    نحمرالبصل فى الزيت حتى يصبح لونه
    بنيا ثم ينشل من الزيت ثم
    يوضع الارز المغسول على الزيت و معه العدس و
    يقلبان ويوضع عليهم الملح و يغطى بالماء و يترك لينضج
    تشوح المعكرونة
    المسلوقه فى قليل من الزيت مع الملح و الفلفل الاسود و ذلك قبل التقديم
    مباشرة
    طريقة الصلصة:
    1-يدق 4 فصوص من الثوم مع الفلفل و يحمر فى
    قليل من الزيت
    2-تبشر الطماطم بمبشرة البصل و توضع على الثوم مع ملعقة
    الصلصة
    3-يوضع عليهم الخل و الملح و الفلفل و يترك على نار هادئة لحد ما
    تتسبك
    طريقة الدقة:
    1-يدق حوالى 4فصوص من الثوم
    2-عصير ليمونتين
    3-خل
    - ملح - كمون - فلفل أسود
    4-توضع جميع المقادير على بعضها و تخلط جيدا
    عند
    الغرف نضع اولا الارز و العدس ثم يوضع عليه المعكرونة ثم الحمص ثم الصلصة
    ثم البصل على الوجه و الدقة حسب الطلب
    مكرونه بمكعبات اللحم
    المقادير:
    كيس
    مكرونه مقصوصه / 1/2 كيلو لحم مقطع مكعبات صغيره / بصله مفرومه / صلصه
    طماطم / **بره خضرا مفرومه / ملح وبهارات / ملعقه قرفه ناعمه / ملعقه كركم
    الطريقه:
    يسخن
    الزيت فى الوعاء ونضع البصل حتى يصبح ذهبى اللون نضيف اليه عصير الطماطم
    او الصلصه ونقلب مع اضافه التوابل والملح
    لما تتسبك الطماطم نزودها ب 3
    اكواب ماء ثم نضيف اليها اللحمه لما تغلى نضيف لها نص كميه الكسبره الخضرا
    ونتركها تستوى اذا احتاجت اضافه ماء زوديها بعد ما تستوى اللحمه ضيفى عليها
    باقى ال**بره ثم تضيفى المكرونه بدون سلق او تسلقيها نص سلقه قبل وتتركيها
    لحد ما تستوى المكرونه
    معكرونة بالصلصة البيضاء و الجبن
    المقادير :
    ½
    ك مكرونة مسلوقة / 1 كوب ( كريمة ) صلصة بيضاء / 4 ملاعق كبيرة جبن مبشور
    (رومى أو سيدر أو مودزاريلا ) حسب الرغبة و المتوفر / ملعقة سمن .
    الطريقة
    :
    ·تغرف المعكرونة فى طبق التقديم على شكل هرمى .
    ·تصب الصلصة
    البيضاء فوق المعكرونة و يرش عليها الجبن .
    ·تقلب المعكرونة أثناء الغرف
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
    https://friendss.ahlamountada.com
    اسما
    عضو متميز فى المنتدى
    عضو متميز فى المنتدى
    اسما


    انثى عدد المساهمات : 146
    تاريخ التسجيل : 27/12/2009
    المزاج : انا فتاة لا انتحني ولا التقط ماسقط من عيني

    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Empty
    مُساهمةموضوع: رد: اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة   اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة Icon_minitimeالسبت فبراير 06, 2010 9:42 am

    شكرا الج اكلات رائعة
    الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
     
    اكلات منوعةةةةةةةةةةةةةةةةةةةة
    الرجوع الى أعلى الصفحة 
    صفحة 1 من اصل 1
     مواضيع مماثلة
    -
    » اكلات مصرية

    صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
    منتديات الاصدقاء :: الاقسام المنوعة :: قسم حواء :: الصحة والغذاء-
    انتقل الى: